U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je glazbenik i autor Leo Beslać. Ujedno je književni prevoditelj, pjevač i instrumentalist rođen 1991. u Zagrebu. Proteklih sedam godina redovito surađuje s brojnim muzičarima i ansamblima aktivnima na zagrebačkim komornim, jazz, pop i underground scenama. Vanjski je suradnik Zbora opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te Zbora Hrvatske radiotelevizije.

O ljetnoj turenji na kojoj se zatekao i u Dubrovniku, Beslać je u emisiji rekao: “Na Lastovu je bilo predivno kao i uvijek. Ove godine sam svirao s grupom nemanja i bilo je zbilja čarobno. Potom sam imao par slobodnih dana pa sam u Mlinima svirao s grupom Mangroove. Ovo je bio posljednji koncert u nizu, pa se vraćamo prema gore na sjever.”

O zanimljivoj sceni koja je posljednjih godina u Zagrebu privukla pažnju publike i kritike te sastavima u kojima djeluje je rekao: “Stalne angažmane trenutno imam u bandovima Mimika Orchestra, Mangroove i Nemeček. Kao i brojni drugi muzičari u Zagrebu, nisam ja neka iznimka, već je to krug od dvadeset ili trideset muzičari iz našeg kruga gdje svi sviraju sa svima.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao glazbenik i autor Leo Beslać možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.