Glumica Kazališta Marina Držića Srđana Šimunović u emisiju je stigla ravno iz teatra, s probe. U predstavi ‘Maškarate ispod kuplja’, režiju koje potpisuje Paolo Tišljarić, igra glavnu ulogu.

– Premijera nam je bila u svibnju. Predstavu smo odigrali 9 puta i publika je sjajno reagirala. Zbog velikog interesa vratili smo je sada na repertoar. Igramo ovu srijedu, četvrtak i petak u 20 sati. – rekla je Srđana.

Ova se svestrana glumica okušala i u režiji. Ona je naime napisala i režirala Bajku o baki Mokoš u kojoj i sama glumi. Istu ćemo ponovno imati prilike vidjeti u doba adventa, preciznije 11. i 12. prosinca. Ako bude više interesa, a nema sumnje da hoće, ova će se predstava još ponavljati.

– Ljudi često za glumu misle da je to jedan lagodan posao i život. Došetaš se do kazališta ili filmskog seta, tamo te svi tetoše, prave ti frizuru, šminkaju te… Međutim gluma zahtijeva jako puno truda, rada, priprema i odricanja. Naravno da ništa nije teško ako voliš ono čime se baviš, ali naravno da dođu razdoblja zamora. Publika je ta koja ti pljeskom, pohvalama, smjehom, suzama… vrati svu ljubav koju si unio u ono što radiš i u trenu sve loše nestane i ostaje samo taj predivan osjećaj. Onda odeš doma, istuširaš se, legneš i rečeš sebi – Jes! To je to! – opisala je Šimunović.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.