Zatvorene su 72. Dubrovačke ljetne igre koje su, s obzirom na situaciju, prošle sjajno. Osim što je sam program bio više nego dobar, nije se dogodio nikakav veći problem poput otkazivanja koncerata, predstava, što je objektivno bilo moguće s obzirom na epidemiološku situaciju. Dodijeljene su tradicionalno već i nagrade za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu. Ovogodišnji dobitnici ‘Orlanda’ su: sopranistica Julija Ležnjeva i ekipa predstave ‘Glava lava’ autora Ivana Salečića. Također, Grand prix je uručen našem Linđu za osobiti umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Igara. U emisiji ‘Ljetni đir’ festivalsku je sezonu rezimirala ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.

– Najviše nam je ove sezone nedostajalo pripreme. Mi smo inače navikli 1. svibnja zaključiti pripreme i ići u onu krajnju finalizaciju. Ove godine do tada nismo imali ni zatvorenu financijsku konstrukciju niti finaliziran program. Prvi smo put ugovore potpisivali tijekom sezone. Ali naučili smo se i tako raditi. – kazala je Medo Bogdanović.

Ravnateljica je iskazala i iznimno zadovoljstvo samim sadržajem.

– Program je bio stvarno dobar i uspjeli smo ga oblikovati nešto manje kvantitativno nego što to inače možemo, ali kvalitetom nismo nimalo odstupali od redovnih programa Igara, bez obzira što je budžet jako pao. – pjasnila je Medo Bogdanović.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.