U večerašnjem Kulturnom razgovoru Žarko Dragojević je ugostio Marka Grgurevića, višeg savjetnika u Gradu Dubrovniku pri Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo. Među programima za djecu i mlade na kojima radi, ističu se Forum mladih, nedavno završena Šarena zima u Uvali u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, te Tradicionalni Dubrovački Karnevo koji je upravo u tijeku!

O trenutačnim aktivnostima za djecu i mlade i maškaranim povorkama na Stradunu je rekao: “Uvijek gledamo na kraju svake manifestacije, odnosno Karnevala nagraditi djecu. Voljeli bi svih nagraditi, ali nekako se to uvijek ipak ograniči na 4,5 najboljih. Samo maškaravanje je dubrovačka dugogodišnja tradicija, neovisno što mi to radimo putem odjela.”

Grgurević je zaposlen na poslovima razvoja civilnog društva te razvoju politike za i prema mladima te djeci, a o novim generacijama glazbenika kaže: “Njih treba educirat, mentorirat i s njima raditi, na neki način ih i motivirat, zainteresirat i vodit kroz eventualnu umjetničku karijeru. Ako ih se dobro usmjeri onda neće biti problem, ali trebaju postojati uvjeti, npr. za odsvirat koncert. Volio bih da se u udruzi mladih Orlando dogodi novi val.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao Marko Grgurević, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.