U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem gostovao je oblikovatelj rasvjete Marko Mijatović, dugogodišnji djelatnik u kulturi koji je otkrio više o umjetničkim suradnjama i projektima na kojima trenutno radi.

O dugogodišnjem radu u DLJI je rekao: “Sama priprema nosi jako puno vremena, festivalska produkcija je najkompleksnija i potrebno je jako puno pripreme kako bi realizacija Dubrovačkih ljetnih igara u ta dva mjeseca prošla kako treba.”

U emisiji je također prikazan dio live videa s kazališne turneje kantautorice Sare Renar na kojoj je Mijatović oblikovao rasvjetu, o toj suradnji se osvrnuo: “Suradnja je došla nakon što je Sara objavila album ‘Šuti i pjevaj’ te je imala prezentaciju u Šibeniku tijekom pandemijskog vremena. Koncert je trebao biti u klubu Azimut, ali zbog raznih restrikcija se prebacio u HNK Šibenik gdje je moglo ući pedesetak ljudi. Najbitnije je da se moglo održati, a nakon toge je Sari palo na pamet da iduće zime idemo svirati kazališnu turneju.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao oblikovatelj rasvjete Marko Mijatović, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.