U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je mladi glazbenik Marko Vukić. Kao pjevač i autor diskografski je debitirao u ljeto 2020. godine na hrvatskoj glazbenoj sceni singlom “Inat”, za kojeg samostalno potpisuje tekst i glazbu, a napisao ju je još kao 16-godišnjak. Dugo je svirao za sebe i prijatelje, pa je nakon devet godina konačno službeno objavljena te tada predstavljena kao videospot za širu javnost.

Završio je osnovnu školu u Župi dubrovačkoj, a potom je završio muzičku školu na klaviru.  U svome daljnjem školovanju pohađao je Klasičnu gimnaziju, a nakon toga završava i  smjer glazbeni teoretičar. Sve naučeno itekako ga je oblikovalo u razvoju te kasnije uvelike pomoglo priliko stvaranja autorskih skladbi.

U međuvremenu od prvog singla do danas je nastavio predano raditi protekle tri godine, pa je tako u nizu projekata javnosti nedavno predstavio onaj najnoviji o kojemu je rekao: “Planet Groove je moj band iz Zagreba, sviramo funk i uključeno je osam mladih glazbenika za koje mogu reći da su dusta talentirani i iskusni za svoje godine.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao glazbenik Marko Vukić, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.