U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem gostovao je Mihael Klaić, rapper koji je posljednjih mjeseci oduševio javnost naše županije singlovima “Konavoski gusari” i “Ođe” koji su do danas na YouTubeu pregledani čak preko 50 tisuća puta!

Još prije desetak godina započeo je pisati pjesme i repati uživo na mnogobrojnim događanjima u Dubrovniku i okolici, a svojim iskrenim stihovima već tada pokazao iznimnu vještinu riječima i rimama. Od malih nogu zaljubljenik je u glazbu, a osim hip-hopa ističe kako voli reggae, jazz i funk. O sebi i stihovima koji su usko vezani uz naše krajeve, Klaić kaže: “Ćaća iz Popovića, mati iz Pendova sela, kakav bi ja jezični izričaj treb’o snimat nego konavoski?”.

Svoju pripadnost predivnom kraju i običajima ističe s ponosom, a kako i ne bi drugačije – kada ima veliku potporu prijatelja i ekipe koja cijeni te iskreno podupire ono što Mihael radi. Bio to tim dobro poznatih Ludo More ili pojedinci poput Tonija Butigana. Rado mu pomažu u produkciji pjesama te videospotova, a mladi reper im se oduži kako najbolje zna – stihom i dobrom pjesmom.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao Mihael Klaić, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.