U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke Televizije gostovao je glazbenik Nikola Brešković. Proteklih godina, točnije od 2009. na ovamo dubrovačku adresu je zamijenio onom u Parizu, a tamo je zaživio i njegov internacionalni alter ego Nick Bresco.

Brešković oduševljava jazz skladbama i obradama klasika, a o albumu “A Troubadour in Paris” iz 2020. je rekao: “Zadnji album snimljen je u Parizu i posvećen mome ocu. Na njemu je 10 kompozicija koje su zabilježene u jednom divnom studiju u Parizu i to mi je bila dugogodišnja želja. Te skladbe su mainstream jazz napravljene u novim aranžmani i kroz to vrijeme snimanja sam uspio napraviti da to sve malo drugačije zazvuči.”

O albumu je također rekao: “Izdanje sadrži covere najvećih standarda američkog jazza otpjevanih na moderan način. Kompozicije su spoj modernog i klasičnog jazza, ali i našeg mediteranskog, dubrovačkog jazza.”

Proteklih mjeseci dubrovčane je također razveselila vijest kako legendarni kafić Troubadour opet otvara svoja vrata i kako je upravo Nikola odlučio nastaviti s vođenjem, kako ugostiteljskog dijela, tako i glazbenog programa koji uvijek iznova oduševaljava sve prolaznike i posjetitelje.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao glazbenik Nikola Brešković, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.