U prošlotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojević u programu Dubrovačke televizije gostovala je likovna umjetnica Nikolina Japunčić. Ona je članica umjetničkog projekta diobanaoba te voditeljica unutar Art studija Kantunić. Ujedno je jedna od redateljica i scenaristica kratkometražnih filmova “Banaon” i “Karaon”, od kojih je posljednji imao premijeru tijekom ovog ljeta u prepunom Kinu Slavica.

O radu na filmu, u emisiji je rekla: “Prvi dio, Banaon je snimljen 2016. godine, ali proces rada s Mijom Marijom Škodom Vulić kontinuirano traje, kroz druženja i stalne ideje koje zapišemo kroz aktualnosti. U cijelom tom periodu od 7 godina se nije dogodio pravi moment za snimanje drugog dijela, ali početkom ove godine smo počeli pričati o tome i sve ideje odlučile formirati u priču te započeti rad na scenariju. ”

Japunčić također aktivno sudjeluje na samostalnim i skupnim izložbama u Dubrovniku i Zagrebu, a u sklopu spomenutog projekta “diobanaoba” je i suautorica likovnih omota za albume bandova Gruhak i Silente. Bila je i scenografkinja na nekoliko predstava dubrovačkih kulturnih udruga.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala likovna umjetnica Nikolina Japunčić, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.