U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je ravnatelj Doma Marina Držića, gospar Nikša Matić. U proteklih deset godina, kao ravnatelj je unaprijedio ovu ustanovu u kulturi Grada Dubrovnika te privukao pažnju posjetitelja te šire javnosti; ne samo u Dubrovniku, već puno šire državnih granica.

Dom Marina Držića jednako je dostupan stranim posjetiteljima koji dođu u grad, ali u svome radu itekako utječe na lokalnu zajednicu, ponajviše radionicama i aktivnostima za djecu i mlade kako bi im se približila povijest, kultura i umjetnost.

U nizu partnerstva i priznatih projekata, ističe se desetogodišnja plodonosna suradnja s akademskim slikarom Dubravkom Kastrapelijem. Na samome kraju ožujka otvorena je izložba „Dijalog s Držićem“, kojom je Dom Marina Držića u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik obilježio predan zajednički rad s ovim nadarenim ilustratorom te autorom izložbe.

O najnovijem ostvarenju i otvorenju u Umjetničkoj galeriji, Matić je rekao: “Izložbom se obilježilo čak deset godina suradnje ustanove Dom Marina Držića s  akademskim slikarom Dubravkom Kastrapelijem. Riječ je o cijenjenom umjetniku dubrovačkih korijena sa zagrebačkom, a sada briselskom adresom. Ovom prilikom je također javnosti predstavljen i posljednji, četvrti dio cjelovitog strip-izdanja Dunda Maroja.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao Nikša Matić, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.