U ovotjednom Kulturnom razgovoru gostovao je Nikša Selmani, glazbenik i autor iz dugovječnog dubrovačkog banda Valetudo koji slavi 20 godina postojanja. U studiju Dubrovačke Televizije otkrio je Žarku Dragojeviću mnoštvo detalja iz bogate diskografije i anegdote vezane uz karijeru ovog uvijek dobro raspoloženog glazbenog sastava.

O debi albumu “Ekvator” iz 2007. godine kojim su odmah osvojili publiku Selmani se prisjetio: “Taj album je meni osobno vrlo drag, i već se tu vide nekakve stvare koje su nas kao članove povezale te se Valetudov stil počeo nazirati. Tad su krenile i svirke u većem broju te započela dobra druženja.”

U Kulturnom razgovoru također je prikazano nekoliko video spotova iz arhive banda, a na temu promjene audiovizualne tehnologije u ova dva desetljeća rekao je: “Mislim da glazba više nije dovoljna. Potrebno je povezati multimedijalno i tim putem preko videospotova možda najlakše pristupiti publici. Mi nismo nikad težili takvom pristupu ili isticanju, više nas je zanimalo da napravimo neku zanimljivu glazbu da nit vodilja bude naš zavičaj, Mediteran.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao glazbenik i autor Nikša Selmani možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.