Petar Mišo Mihočević, poznati Dubrovčanin, sinonim za gospara, od mladosti aktivan kulturnjak, producent, filmski glumac, zborski pjevač, jedan od naših prvih manekena i fotomodela, čovjek s međunarodnom karijerom u visokoj modi ili, ukratko, novi voditelj emisije ArtCaffe koja se prikazuje petkom od 21:30 na Dubrovačkoj televiziji.

Gospodine Mihočeviću, javnost vas zna kao čovjeka koji je sinonim za važne produkcije u kulturi, od Dubrovačkih ljetnih igara, Kazališta Marina Držića, dovođenja velikih ansambala i umjetničkih imena, poput Bečkih dječaka, Montserrat Caballe, Daniela Day-Lewisa, Juliana Rachlina, Rogera Moora i mnogih drugih. Što Vas je motiviralo da se priključite projektu ArtCaffea i preuzmete ulogu voditelja?

Glavni bi odgovor morao ležati u mom životopisu kojega je obilježilo nekoliko stvari, ali kultura ponajprije. ‘Boriti’ se za kulturu znači ne je samo stvarati, nego je i stalno zagovarati, otkrivati, poticati kroz sve moguće situacije i oblike komunikacije. Najčešće se govori o ukupnim djelima, o proizvodu, o dojmu nakon nekog događaja, a daleko manje o umjetnicima kao osobama izvan javne scene, o onome što o njima ustvari ne znamo. S moje druge strane, nakon toliko mojih godina ispred pozornice, iza nje i na njoj, i podosta u producentskom stolcu, mislim da znam što te ljude pitati, a to mi se čini dovoljnim da uletim u još jedno novo polje. Art i caffe su dva mjesta u kojima živim cijeli život! Cijeli intervju pročitajte KLIKOM OVDJE.