U prvoj ovogodišnjoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, gostovale su trenerica Mirna Čužić i nutricionistica Mirna Sentić, koje su pričale o povratku u formu nakon blagdanskog prejedanja.

Tema večerašnje emisije bila je vezana uz blagdansko prejedanje i povratak u formu nakon jela i pića. Trenerica Mirna Čužić i nutricionistica Mirna Sentić objasnile su gledateljima kako to napraviti na najbrži i najbolji način. Većini je nakon blagdana potrebna detoksikacija kroz vježbanje i pravilnu prehranu, teško da je itko odolio svim blagdanskim delicijama koje su se našle na blagdanskom stolu. Pronalaženje motivacije za vježbanje može biti jednako teško, ako ne i teže, nego izvođenje samog treninga, ali i pronalazak motivacije za pravilnu prehranu. Gošće su se složile kako nakon blagdanske stanke nije dobro “ubaciti u petu brzinu”, zbog stvaranja kontraproduktivnog efekta.

Gledatelji su dobili i korisne savjete o prehrani i vježbanju, kako bi iz organizma odstranili sve one toksine koji su se akumulirali u proteklim tjednima. Nutricionistica Mirna je naglasila kako treba pripaziti na dovoljan unos tekućine, preporuka su biljni čajevi, koje zovemo i čistačima organizma. Trenerica Mirna je, pak, istaknula kako ne odgovara svima isti način vraćanja u formu, te se najvažnije pokrenuti. Gošće su na kraju zaključile kako je najvažnija usklađenost prehrane i vježbanja.

Sve o povratku u formu nakon blagdana pogledajte u videu ispod ili u petak, u 14.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!