U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem, gostovao je Rikard Kužnin, zaposlenik Folklornog ansambla Linđo te glazbenik i pjevač klape Ragusavecchia. U emisiji se osvrnuo na mnogobrojne aktualnosti i uspomene iz svoje bogate karijere.

O stalnoj nadogradnji i učenju kroz glazbu Kužnin je istaknuo: “U zadnje vrijeme sam pohađao seminare za tradicijske instrumente, tako odnedavno sviram gajde, dvojnice, diplice i imam još jednu veliku želju naučiti svirati ljericu za samoga sebe! Tako bi zaokružio svoj dio glazbene karijere u Linđu što se tiče učenja sviranja instrumenata.”

U godini za nama autorski je potpisao dokumentarni film “Od srca dar – Linđo u Domovinskog ratu” uz snimatelja Tonija Miletića, a o njemu kaže: “Trebala je biti proslava okrugle 55. obljetnice osnivanja Linđa, ali kako je bila ‘corona’ nije se moglo dolaziti na probe, a i bio je problem organizirati koncert. Tako je jedna skupina ljudi iz tog vremena predložila da se napravi film koji bi se dotakao 1991. i 1992. godine i kako su Linđovci kroz Linđo doživjeli Domovinski rat. To nije film o ratu, već film o tome kako su dubrovčani odbili biti zatvoreni u skloništima!”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao Rikard Kužnin, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.