Usprkos teškoj situaciji s pandemijom i srezanim sredstvima Kazalište Marina Držića oduševljava programom, a ono što nam je vrijedna kreativna ekipa na čelu s ravnateljem Paolom Tišljarićem pripremila za advent neprocijenjive je vrijednosti. Upravo sada kada smo izbombardirani informacijama o brojkama oboljelih, egistencijalnoj krizi, novom soju virusa… više nego ikad treba nam svijet mašte, bajki da u njega uplovimo, odmorimo dušu i napunimo srce nadom, vjerom, optimizmom.
Karte za ‘Orašara’ su rasprodane, ali to ne znači da ne možete pokušati provjeriti je li možda netko, iz ovog ili onog razloga, odustao pa se nađe koje mjesto za vas. Igra od 14. do 23. prosinca. Svakako možete kontaktirati Kazalište i nabaviti si ulaznice za sjajnu predstavu autorice i redateljice, naše glumice Srđane Šimunović ‘Bajka o baki Mokoš’. Ova je predstava na repertoaru 11. i 12. prosinca u 18 sati.

– Sve ovo što se događa u teatru u ovim nezahvalnim vremenima možemo zaista zahvaliti Paolu Tišljariću i njegovoj ogromnoj ljubavi prema Gradu i želji da se nešto lijepo događa za blagdane. Usprkos i unatoč svemu… – rekla je Mirej Stanić koja u ‘Orašaru’ glumi kraljevskog astrologa, a u ‘Bajki o baki Mokoš’ igra Mjesec.

Dok se jedni čitav život traže ne znajući za što su zapravo predodređeni na ovom svijetu drugi, poput Mirej, jako rano su saznali… Preciznije bi svakako bilo reći – osjetili.

– Bila sam 2. razred osnovne škole. Jedan dan su ušli neki ljudi u razred i tražili malu, plavu. Ja sam bila ta. Tri dana i tri noći snimala sam s ekipom filma ‘Okupacija u 26 slika’. Pamtim kako sam sjedala u krilu Mariji Kohn. Neke su snimke ušle u film, neke nisu, ali ja sam se u sve to naprosto zaljubila i već tad sam znala da je to – to. – prisjetila se Stanić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.