‘Krhkost i snaga žene- izbor skulpture iz zbirke UGD’ naziv je nedavno otvorene izložbe koja je javnosti dostupna u Galeriji Dulčić Masle Pulitika do kraja svibnja. Kustosica izložbe, Andrea Batinić, otkrila je kako je riječ o skulpturama hrvatskih umjetnika poput Ivana Lozice, Frana Kršinića, Roberta Frangeša Mihanovića i drugih koji su se kroz svoje skulpture bavili tematikom žena i ženskih tijela.

Naglasak je bio na ženama- zbog toga i naslov ‘Krhkost i snaga žene’ koji ima dvojako značenje. Htjela sam se osvrnuti na žene kao nježniji i senzibilniji spol ali i s druge strane sam se htjela osvrnuti na našu snagu. Izabrala sam skulpture koje same po sebi jesu rađene od jednog teškog materijala, bronce, ali unatoč tome što je taj materijal iznimno snažan, s druge strane su svi kipari zastupljeni na izložbi kroz te ženske figure provukli elegantnu i senzibilnu notu.- rekla je Batinić o ideji koja stoji iza same izložbe.

Dodala je kako su zadovoljni brojem posjetitelja iako je izložba tek nedavno otvorena, te kako im je cilj upoznati dubrovačku javnost s dijelom fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik.

Cijeli razgovor s kustosicom Umjetničke galerije Dubrovnik i kustosicom izložbe ‘Krhkost i snaga žene- izbor skulpture iz zbirke UGD’, Andreom Batinić, pogledajte u videu od 26. minute.