DEŠA je udruga odnosno organizacija civilnog društva koja već trideset godina djeluje na našem području. Od pomoći su građanima kroz organiziranje akcija i implementiranje aktivnosti kojih inače nema u institucionaliziranom obliku. Izvršna direktorica ove dubrovačke udruge, Ana Cvjetković, dodala je kako su jedino mjesto na području naše županije gdje se mogu besplatno pohađati tečajevi šivanja i krojenja, jedino mjesto gdje možete primiti pomoć za žrtve i svjedoke, mjesto na kojem možete održavati gastro radionice ili pohađati tečajeve stranih jezika, a sve to prvenstveno za socijalno ugrožene skupine.

-To je mjesto gdje se stvara dobra, pozitivna energija i mjesto gdje su svi dobrodošli. Deša je puno pridonijela razvoju civilnog društva s obzirom na dugogodišnje postojanje, veliko iskustvo i široko područje djelovanje i različiti broj aktivnosti. Mislim kako je od DEŠE krenula ta inicijativa osnivanja Vijeća civilnog društva u Dubrovniku. Zaista se trudimo da se civilno društvo prepozna. Mi smo organizacija kojoj se kontinuirano javljaju male udruge kako bismo im pomogli aplicirati na raznorazne programe i projekte na koje se prijavljuju. – dodala je Cvjetković o radu DEŠE.

Iako je godina bila izazovna, uspjeli su održati dio planiranih programa i aktivnosti, a pad korisnika koji su zabilježili odraz je poštivanje epidemioloških mjera. ‘Punom parom’ se pripremaju za iduću godinu puni optimizma i spremni pomoći svima, a posebice onim najugroženijim skupinama u društvu.

Cijeli razgovor s izvršnom direktoricom DEŠE-Dubrovnik, Anom Cvjetković,  pogledajte od 31. minute.