Povod njenom gostovanju u studiju Dubrovačke televizije bio je izlazak autorske pjesme koju supotpisuje i izvodi s glazbenikom Željkom  Baračem, ali za razgovor s pjevačicom Majom Grgić uvijek ima pregršt materijala. Ova mlada lijepa Dubrovkinja dobitnica je brojnih prestižnih priznanja i nagrada, među kojima svakako posebno o mjesto zauzima Porin za najbolju jazz skladbu 2009.godine. Maja je prva vokalistica kojoj je uručena nagrada Status Hrvatske glazbene unije. Ipak, nevjerojatno je skromna.

– Meni danas uopće nije jasno da sam ja to zaslužila nekim svojim radom. I čini mi se kao da je sve to skupa bilo u nekoj davnoj prošlosti, a sad treba raditi, stvarati dalje. – kazala je Maja kojoj, kao i svim glazbenicima, neizmjerno nedostaje scena.

– Nama je glazbenicima ova kriza baš teška, jer nama je posao način života koji nam je Corona oduzela. – rekla je Maja.

Osim po vanserijskim vokalnim sposobnostima, ona je poznata i po strasti s kojom odrađuje svaki svoj nastup, bez obzira je li u nekoj prestižnoj dvorani ili ispred kafića.

– Moji muzičari to znaju i kažu da naprosto izgaram za svaki nastup. Čak su me pitali u više navrata ljudi koji pate od nekih stvari od kojih ne bi trebali – kako možeš tako pjevati u Cele, kad si jučer bila u Kneževom dvoru? Meni je zaista svejedno, jer najljepše je živjeti od onoga što voliš raditi. Ono što je meni bitno je da imam uza se dobre muzičare. – zaključila je Maja.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od 27.minute.