Zahvaljujući sjajnoj ekipi Kazališta Marina Držića na čelu s ravnateljem i redateljem Paolom Tišljarićem i Baletnom odjelu Umjetničke škole Luke Sorkočevića na sceni našeg teatra zaigrao se Orašar. Bajka koju je 1816. godine napisao poznati njemački pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, a koja je poslužila kao inspiracija znamenitom ruskom skladatelju Petru Ilijiču Čajkovskom za jedan od najomiljenijih baleta, u Gradu je dočekana uz ovacije i hvalospjeve. Više nego zasluženo! Naročito uzmu li se u obzir uvjeti pod kojima se trebalo pripremati za ovu zahtjevnu izvedbu. Nakon premijere i 6 odigranih predstava interes publike je porastao, tako da je pitanje hoće li predviđeni termini u prosincu biti dovoljni da svi zainteresirani pogledaju naše glumce i balerine u ovoj adventskoj čaroliji.
O pripremama, izazovima i dojmovima u emisiji ‘Sve u 16’ pričale su pročelnica baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića Tea Prkačin i profesorica baleta Alida Vuković.

– Sve je bilo na brzinu, a u ovim pandemijskim vremenima i dosta teško što se tiče organizacije, pogotovo ovog zadnjeg dijela kad smo došli u teatar. Strahovali smo do zadnjeg momenta da se netko ne razboli, završi u izolaciji, naročito od solista, ali imali smo sreće. Toliko smo sretni i ponosni svi u Baletnom odjelu da smo uspjeli sve to odraditi. Veliki je ovo bio izazov u radnom, pandemijskom i iskustvenom smislu. – rekle su.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.