Kažu da je siječanj najdepresivniji mjesec u godini, a najučinkovitiji lijek za ‘depricu’ je smijeh. Kazalište Marina Držića pobrinulo se da ga već ovaj petak dobijemo u izobilju. Naime, tada se premijerno u Dubrovniku izvodi predstava Kazališta Moruzgva ‘Jel’ tako Zorane?’, s Ecijom Ojdanić i Vedranom Mlikotom u glavnim ulogama.

– Veselimo se jako ovim gostovanjima, posebice kada su su u pitanju djela suvremenih domaćih autora koji su, na žalost, više priznati u drugim državama nego kod nas. No to se, na sreću, počinje mijenjati. – rekao je ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić.

On je pred kraj prošle godine izabran jednoglasno za još jedan četverogodišnji mandat u kojem namjerava nastaviti u istom smijeru i istim tempom. Na zadovoljstvo struke i publike. Oduševljenje Tišljarićevim radom tim je veće s obzirom na vrlo teške pandemijske uvjete.

– Idemo pozitivno u Novu godinu, nema kukanja. Najavili smo 7 premijera. Veseli me da ipak, usprkos svim financijskim rezovima, funkcioniramo, sklapamo kraj s krajem, a naši umjetnici bez obzira na sve ove zahtjevne uvjete ne odustaju od našeg kazališta. – kazao je Tišljarić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.