Članovi Udruge Tango Libertas Dubrovnik, Silvana Bjelovučić i Nikša Grljević, gostovali su u večerašnjoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, kojom su gledatelje uveli u čarobni svijet tanga. 

Za njih tango nije samo ples, nego način življenja i  njihova najveća strast. Vode se rečenicom “prvo plešite, a razmišljajte poslije”. Silvana Bjelovučić i Nikša Grljević su članovi Udruge Tango Libertas Dubrovnik, osnovane 2019. godine. Za njih je tango dubinski pogled na sebe i otkrivanje cijelog novog svijeta. Naglašavaju kako se čovjek, plešući tango, dovede u prekrasno stanje zagrljaja i balansa. Ljepota tanga je što je sve neizvjesno te upravo u tome najviše uživaju.

Ne postoje osobe “s dvije lijeve noge”, tvrdi Silvana, te naglašava kako uz želju, trening i otvaranje prema tangu svatko može naučiti plesati. Udruga ima oko tridesetak članova koji se druže, putuju i idu na razne festivale. Tango je zahtijevan jer od plesača traži sinkronizaciju duha i pokreta, ali su radionice tanga, kako kažu, i svojevrsna psihoterapija. Zanimljivo je kako u svijetu postoji puno tango zajednica. Ako znaš plesati tango nigdje u svijetu nisi stranac – zaključili su za kraj.

Sve o čarobnom svijetu tanga pogledajte u videu ispod ili u petak, u 17.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!