Glazbenik Teo Martinović gostovao je ovog tjedna u Kulturnom Razgovoru s Žarkom Dragojevićem. Desetljeća rada na mnogobrojnim pozornicama i u studiju obilježila su karijeru dubrovačkog pijanista koji uvijek iznova oduševljava kao izvođač, autor i producent.

Posljednje dvije godine mnogo audiovizualnih materijala i kompozicija objavio je na svome YouTube kanalu, a o sebi Martinović kaže: “Ja bih rekao da sam dvije trećine klavirist, a jednu trećinu tonac. Godinama sam snimao, ali je to sve bilo u škrabici, dvjestotinjak snimaka koji stoje unazad dvadeset do trideset godina. Rođenjem sina život mi se okrenio i rekao sam sebi ‘ok, sad si sazrio, ne može to više tako – idemo van’!”

Dio snimljenih materijala prikazan je u ovotjednoj emisiji Kulturni Razgovor, a o obradama i autorskim skladbama koje se kreću od klasične pa sve do eksperimentalne glazbe kaže: “Ako bi trebali poredati stvari po nekom redu, ja smatram da je klasika apsolutni vrh same glazbe; najšira, najdublja i najsveobuhvatnija. U njoj imaš sve. Bilo koji žanr danas koji se radi ima neki korijen u glazbi iz prošlosti, čak i moderna glazba poput techna koji vuče ritam iz etna.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao glazbenik, skladatelj i producent Teo Martinović možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.