U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem gostovala je Željka Turčinović. Radila je kao dramaturginja i koreografkinja u mnogim  hrvatskim kazalištima, zatim kao  viša savjetnica za izvedbene umjetnosti u Ministarstvu kulture RH te urednica Dramskog programa Hrvatske radiotelevizije. Bila je selektorica svih važnijih kazališnih festivala u Hrvatskoj i regiji, a dubrovačku javnost proteklih tjedana oduševljava njen “Čarobni frulaš” kojeg je adaptirala prema Braći Grimm u Kazalištu Marina Držića.

O predstavi / mjuziklu je rekla: “Marija Grazio je bila inicijator toga projekta, nazvala me i pitala želim li napraviti dramatizaciju. Puno sam radila za kazalište za djecu u svojoj dramaturškoj karijeri i dosta puta sam nagrađivana i volim raditi za djecu, tako sam rado prihvatila.”

Od 2001. godine vodi  Hrvatski centar ITI (International Theatre Institut); glavna je urednica časopisa „Kazalište“  i specijalizirane teatrološke i dramske biblioteke Mansioni u kojoj je uredila preko četrdeset naslova. O radu na međunarodnoj kulturnoj suradnji i pozicioniranju hrvatskih pisaca i drama na svjetskoj sceni Turčinović kaže: “Mi smo mala zemlja, mali jezik i nismo poznati na kazališnoj mapi Europe. Mi se nečim moramo truditi da postanemo prepoznatljivi i vidljivi. Strance zanimaju naši autohtoni projekti, bilo da se radi o inovativnom tipu teatra, poput Bobe Jelčića, ili naši pisci.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Željka Turčinović, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.