U prošlotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je slikar Zoran Šimunović povodom otvorenja izložbe “Odrastanje” koju je 8. studenog predstavio u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Prepoznatljiva djela velikih formata moguće je pogledati sve do nedjelje, 10. prosinca 2023. godine.

“Kao autor kada stvarate, to je konstantno i nije nikad posebno za izlaganja u određenim institucijama. Galerija, odnosno sama zgrada je divan prostor u Dubrovniku, a ja ga poznajem jer sam već i prije bio tu i izlagao 2016. u Lazaretima; te se sada vraćam nakon nekih 7,8 godina. Zapravo sam upućen u što dolazim, a galerija zahtijeva promišljanje umjetnika što će i u kojim segmentima izložiti da djela ne pojedu prostor ili obrnuto. Sve mora biti u simbiozi, a u pripremama smo bili već dvije godine dok je sada došlo do realizacije.” – istaknuo je u emisiji Šimunović.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao slikar Zoran Šimunović, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.