U ovotjednom Kulturnom razgovoru Žarko Dragojević ugostio je u studiju Dubrovačke televizije Zrinku Japunčić, dugogodišnju voditeljicu Plesnog studija Lazareti koja je otkrila aktualnosti te se prisjetila uspješnih projekata iz prošlosti.

O dugogodišnjoj suradnji s Dubrovačkim zimskim festivalom i velikim brojem djece koje okuplja rekla je: “Nakon pauze ove dvije godine kada smo bili pod ‘ručnom’, radili jesmo ali je sve bilo nekako umanjeno, konačno smo se vratili u punom naletu i sve je stvarno puno ‘mrazica i vilenjaka’. Mene neizmjerno veseli da se naša vojska stalno pojačava, tako da nas ima jako jako puno, i po Cavtatu, Župi i naravno po Gradu.”

O dugovječnosti plesnog studija i odrastanju uz ples i Lazarete Japunčić je rekla: “Plesni studio Lazareti postoji oko četrdesetak godina, točnije u tome se prostoru plesalo. Tada je to bio baletni studio i vodila ga je naša profesorica Inge Tudaković te su se radile jako lijepe stvari. U to doba djeca su zbilja živjela tamo, radili smo mjuzikle i predstave u kojima se glumilo, plesalo i bilo je zbilja lijepo rasti tamo. Lazareti su upisani u mome genetskom kodu i tamo sam zbilja doma.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Zrinka Japunčić, dugogodišnja voditeljica Plesnog studija Lazareti, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.