U subotu, 22. travnja u 21 sat održat će se otvorenje humanitarno prodajne izložbe Vjekoslava Benića u prostoru Kluba Dubine/ Kulturnog Centra Jadran. Sav skupljeni novac od prodaje išao bi našoj teško bolesnoj 23-godišnjoj sugrađanki Doris Bender.

Vjekoslav Benić fotografijom se intenzivno bavi 12-13 godina, dok je u zadnje vrijeme najviše fokusiran na motive i detalje našeg Grada. Gledajući njegove radove može se primjetiti kako je riječ o ‘uličnim’ fotografijama na kojima prevladava minimalizam te kako on navodi – ‘ples tame i svjetla’. S vremenom mu je jednostavnost u fotografiji postala bitna, a kako bi se dodatno izrazio, često po svojim fotografijama digitalno crta apstrakcije koje će prvi put izložiti 22. travnja u 21h.

Izložba je humanitarnog tipa te će biti moguće kupiti neku od izloženih fotografija, a sav prikupljeni novac donirali bi nevjerojatno hrabroj Doris Bender, 23-godišnjoj djevojci koja je zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj. Plućna funkcija od samo 25%, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta, obitelji i prijatelja.

Nažalost njeno se zdravstveno stanje unatoč brojnim dosadašnjim terapijama ne popravlja, a slijedi joj niz zahtjevnih operacija i terapija u inozemstvu. Ovim putem voljeli bi joj dati ono što najviše treba – što više pozitivne energije i podrške, ali i simboličnu financijsku pomoć za potrebna liječenja.

Nakon otvorenja izložbe pozivamo vas da se spustite u klub na koncert official tribute benda Ekatarine Velike ”Krug”.