Nakon 4 vrlo sadržajna dana, završila je još jedna, četvrta po redu filmska manifestacija Tišina Molim!, festival filmova snimljenih u Dubrovniku.

Za zatvaranje je izabran film The Pope Must Die(t) iz 1991., duhovita britanska parodija o svećeniku koji slučajno postane papa, u kojem Dubrovnik “glumi” Vatikan. Reakcije publike bile su odlične, a neki od gledatelja su se i prepoznali na platnu kao statisti. Publika je mogla uživati i u slasnim zalogajima koje je pripremila pastićerija Mala Truba.

Festival je službeno zatvoren završnim “It’s a Wrap” partyem u Lazaretima. U suradnji s BSH-events, nastupali su DJ-evi Pablo Panda i Deftone, koji su zabavljali dubrovačku publiku sve do ranih jutarnjih sati.

Nešto ranije jučer, u 11 sati, predstavljeni su i sjajni radovi mladih polaznika radionice umjetničke škole, izloženi u 3.lađi Lazareta.

Kroz četiri dana festivala, “Tišina” je ponudila četiri projekcije filmova snimljenih u Dubrovniku, tri radionice, dvije izložbe, predavanje, kviz, degustacije i zabavu za kraj.

Pop up “Kino Kavana” u lađi broj 3 je zadnjih nekoliko dana bila mjesto odlične atmosfere, druženje, gledanja filmova i uživanjima u specijalitetima Male Trube i Bota Oyster & Sushi bara. Dubrovačka publika prepoznala je kvalitetan sadržaj, pa je tako Tišina Molim! i ove godine imala odličnu posjećenost; u Luži i Lazaretima se svaku večer tražila stolica više.

Ostalo je još dosta filmova snimanih u Dubrovniku koji nisu prikazani, tako da je ekipa “Tišine Molim!” več započela s planovima za 5. izdanje festivala dogodine.

O tome ćete svakako na vrijeme doznati na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim.