Na ovogodišnjem bogatom programu djeca su se zabavljala stvarajući kreativna umjetnička djela na likovnim i edukativnim radionicama, dok su odrasli mogli uživati u razgledavanju izložbi „Novootkriveni Epidaur“ i „Mijo Šiša Konavljanin“, dokumentarnom filmu o konavoskim bubicama i koncertu u Kući Bukovac.

Glavni program 19. Noći muzeja odvijao se u Kući Bukovac pod nazivom „Pet ćutila.“
Inspirirani dubrovačkim krajem, članovi septeta Dubrovačkog simfonijskog orkestra „Brass & Percussion“ oduševili su mnogobrojne posjetitelje skladbama poput „Potkolo Blues“ i „Linđo.“
UZ suradnju s Pixel dizajnom postavljene su i svjetlosne projekcije Bukovčevih slika, OPG Šiša se pobrinuo za tradicijske slastice, a barmeni iz udruge „Art cocktail Dubrovnik“ složili su jedinstveni koktel „Vlaho Bukovac.“

Noći muzeja nazočio je i načelnik Općine Konavle Božo Lasić koji je čestitao svim djelatnicima MiGK na postavljanju ovako uspješne i izrazitro posjećene Noći muzeja u Konavlima.
”Oduševljen sam onim što sam vidio i čuo, a i mnogobrojna publika je bila. Zaista čestitam našem v.d. ravnatelju Ivanu Kušelju koji je i ovim pokazao daje više nego dorastao izazovu koji je pred njega stavljen”, rekao je načelnik Lasić.