Pet utakmica 14. kola 1. Županijske nogometne lige odigrano je i registrirano službenim rezultatima. Međutim, utakmica Jadran Smokvica – Croatia Gabrile nije odigrana zbog nedolaska sudačke trojke.

Kontaktirali smo Nevena Tomičića, povjerenika natjecanja 1. i 2. Županijske nogometne lige koji nam je ispričao kronologiju događaja i doslovno apsurd koji se dogodio tijekom nedjelje, 20. ožujka.

– Nakon što je u grupu sudaca (Whats up grupa) Povjerenik za delegiranje sudaca Mario Šetka doznao kako je sudačka trojka (glavni sudac Mišo Krešić i pomoćnici Ante Majčica i Matko Majić) slobodna odredio ih je za utakmicu 14. kola 1. ŽNL Jadran Smokvica – Croatia Gabrile koja se igra u nedjelju, 20. ožujka  nakon toga spomenuta trojka – potvrđuje delegiranje, započinje kronologiju događaja Tomičić za DUTV.

U petak, glavni sudac Mišo Krešić zove svoga povjerenika Maria Šetku te mu govori kako je on delegiran od strane Središta Split na utakmici Neretva – Šibenik (omladinski pogon). Uslijed svega, nazvao me gospodin Šetka i obavijestio o problemu kojeg moramo riješiti do nedjelje.

Povjerenik Šetka je ponudio Središtu Split da trojka koja sudi 1. ŽNL u Krvavcu može pokriti i jednu i drugu utakmicu, ali Središte Split nije bilo suglasno s tom odlukom povjerenika Šetke. Nakon toga, Majić i Majčica ostaju pri stavu Maria Šetke i hoće suditi u Smokvici kao i glavni sudac Mišo Krešić. Međutim, koliko sam upoznat s izjavom Šetke, da u nedjelju ujutro Krešić ipak obavještava da neće u Smokvicu nego će suditi u Metkoviću, ističe Tomičić

Potom apsurdistan. 

Potom zovem predstavnike Croatie iz Gabrila koja je već bila u Dolima. Obavještavam predstavnika Smokvice i zaustavljam ga u pripremi utakmice. U nedjelju navečer doznajemo kako su utakmicu u Metkoviću započela dva suca koja su bila delegirana u Krvavcu (Denis Musulin i Denis Giljević) kojima kao treći sudac prvo poluvrijeme pomaže delegat utakmice (?!) gdje se nakon prvog dijela utakmice ukazuje Mišo Krešić i nastavlja dalje suđenje utakmice!? Na kraju još dodajem kako će se spomenuta utakmica Jadran Smokvica – Croatia odigrat 30. ožujka, rekao je Neven Tomičić povjerenik za natjecanje 1. i 2. ŽNL za Dubrovačku televiziju.

Tko je kriv?! 

Na ovo pitanje Povjerenik za natjecanje 1. i 2. ŽNL trenutačno odgovara: – U postupku je da se utvrdi tko je kriv.