Do kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka ostalo je još pet utakmica. Ovog utorka počinje sa skupinom B i u njoj našim prvakom, Jug Adriatic osiguranjem pred kojim je možda i ključna utakmica. U svakom slučaju vrlo bitno sučeljavanje sa španjolskim doprvakom, Sabadellom. Naime, nakon ovog susreta, jugaši imaju još četiri ispita i to, dvaput uzastopno kod kuće protiv Ferencvarosa i Novog Beograda, pa potom za kraj dva gostovanja, kod Marseillea i lidera skupine, Brescie, piše na hvs.hr

Drugim riječima, nakon Sabadella slijede od četiri utakmice čak tri sa sastavima koji su bodovno iznad Dubrovčana. Protiv momčadi koje nisu nepobjedive, ali su ruku na srce vrlo teško savladive. Upravo zato je utakmica protiv Sabadella od velike važnosti jer bi pobjedom u Kataloniji, Jug Adriatic osiguranje bio u vrlo povoljnom položaju u pogledu plasmana na završni turnir.

Trenutačnih 6 bodova prednosti u odnosu na berlinski Spandau 04 koji je na 5. mjestu daje izvjesnu, ne i potpunu mirnoću. Puno će dakako bolje biti ukoliko bi Berlinčani u ovom kolu izgubili u Budimpešti protiv Ferencvarosa. U biti, to je čak i nužno jer raspored Spandaua 04 koji igra jako dobro je izrazito povoljan. Nakon 10. kola njemačka će momčad imati čak tri uzastopne utakmice kod kuće i to protiv suparnika koje sve odreda može pobijediti – Marseille, OSC i Sabadell. Puno lakši raspored od jugaša.

Na put bez Kržića

Što se našeg prvaka tiče, Dubrovčani su u ponedjeljak rano poslijepodne odletjeli za Sabadell. Na prvi pogled, kada se promotri tablica, mnogi bi se mogli prevariti. Sabadell je na dnu skupine B, nemaju nikakvih izgleda za išta ozbiljnije više u Europi izvesti, ali… Pozicija ‘fenjeraša’ zavarava. Sabadell nije ni približno tako loš kako to sugerira položaj na ljestvici, a uostalom možemo pogledati i jednu drugu tablicu. Onu u Španjolskoj. U Primeri nakon 17 kola, a 16 odigranih utakmica imaju 16 pobjeda! Vodeći su, ispred Barcelonete trenera Fatovića koju su uostalom i pobijedili u 4. kolu. Istina, bilo je to davno, na početku sezone, ali upozorava. Ono što bi moglo ići na ruku Dubrovčanima je dojam ipak kako je Sabadell sve svoje nade za ovu sezonu usmjerio na domaće prvenstvo. U Ligi prvaka više ne mogu ništa osobito. Osim nekome pokvariti računicu, u što se nadamo da to neće biti Gospari.

Utakmicu Sabadell – Jug Adriatic osiguranje možete pogledati u tzv. streaming-prijenosu na web stranici len.eu, na LEN TV od 19.30.