Boćari Pelješca, a i cijele Županije dobili su jedan novi objekt za odigravanja boćarskih natjecanja u zatvorenom prostoru što je gorući problem ovog tradicionalnog sporta na našem području.

 

Boćarska dvorana koja je izgrađena u Putnikovićima svečano je otvorena i predata boćarima na korištenje. Vrpcu su prerezali i otvorili dvoranu župan Nikola Dobroslavić i načelnik općine Ston Vedran Antunica.

Općina Ston uložila je znatna financijska sredstva za realizaciju ovog projekta, a boćarski klubovi Putniković i Sveta Ana iz Putnikovića uložili su veliki trud u realizaciji istog. Na svečanosti otvaranja uz Župana i Načelnika općine Ston bili su i Mato Franković gradonačelnik Dubrovnika, Nikola Knežić načelnik Dubrovačkog Primorja, Jakša Franković načelnik općine Trpanj, Vlatko Mratović načelnik općine Janjina, čelnici boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Pavlović i Luko Hendić, predsjednik Dubrovačkog boćarskog saveza Davor Buconić i drugi uzvanici.

Prve boće u dvorani odigrali su Nikola Dobroslavić i Vedran Antunica. Svečanosti je prisustvovalo mnog boćara i boćarskih zaljubljenika sa Pelješca, a nakon otvaranja odigran je boćarski turnir klubova sa Pelješca u disciplini trojke. Turnir su osvojili boćari Faraona iz Trpnja koji su u finalu bili bolji od domaćih boćara Svete Ane iz Putnikovića.