Ovaj vikend igrane su utakmice 9. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Premijer ženske lige Hrvatske. Najveće iznenađenje dogodilo se u Dubrovniku.

LIGA ZA PRVAKA

Ipak još ništa nije riješeno u Ligi za prvaka Premijer ženske lige Hrvatske. Pravi podvig danas je u Dubrovniku napravila ekipa Stipe Bralića koja je u četvrtoj četvrtini napravila pravo malo čudo i s 20:7 odnijela važne bodove put Krešimirova grada. Početkom četvrte četvrtine kreatorica igre Raguse Carmen Miloglav morala je napustiti igru zbog pet osobnih pogrešaka, Šibenik je uspio napraviti seriju 9:0 i od 51:57 stigao do prednosti 60:57.

Kapetanica Šibenika Iva Cigić kod rezultata 60:60, minutu prije kraja, tricom je presudila pobjednika i otvorila nekoliko mogućnosti na koje će odgovore dati posljednje kolo Lige za prvaka. Ragusa će morati kod Trešnjevke izboriti jedinicu za finale, a i u Šibeniku, gdje će igrati Šibenik i Medveščak, bodovi će biti prevažni za konačan plasman. Medveščak je na šest pobjeda i matematički može do prve pozicije ako dobije Šibenika, a da Trešnjevka 2009 porazi Ragusu jer je uspješniji u međusobnim susretima od Raguse – Ragusa je bila bolja od Medveščaka 10 razlike u Gospinom polju, ali je izgubila u Zagrebu s 11). No, i Šibeniku igra pobjeda i na domaku je i drugog finala ove sezone. Naravno ako pobjedi Medveščaka, piše portal Ženska košarka.

Ragusa – Šibenik 60:65 (18:16, 22:14, 13:15, 7:20)

  • Ragusa: Pocrnjić 0, Stojanović 15, Čagalj 3, Miloglav 4, Matić 11, Beletić -, Todorić 17, Vrsaljko 6, Majstorović 1, Putica -, Ivanišević -, Silov 3. Trenerica: Cvetana Matić, pomoćna trenerica: Alma Majstorović
  • Šibenik: Washington 20, Ujević 10, Barišić -, Tabula 0, Cigić 14, Jeremić 12, Skrozić -,  Sarić -, Čuklin 2, Dujić 7. Trener: Stipe Bralić