U sportskoj emisiji TIME OUT gostovala su najbrža braća oktanskog sporta u Hrvatskoj, Maro i Đivo Franić koji su u dosadašnjoj karijeri osvojili više od tisuću pehara i priznanja, a bili su po četiri puta prvaci države.

Krenulo je sve davno, prije rata smo bili uvijek za oktanski sport. Pratili smo Puljića, Čikora.., vozili smo motore u početku, pratili smo svih. Kroz rat i i nakon njega smo bili sastavni tim navedenih legendi ovog sporta, zavolili smo ovaj sport, sve je krenulo od oca i nema stajanja, kazao je Maro Franić dok je Đivo rekao kako nikako nije za loptački sport.

– Odrasli smo u takvoj sredini, to je bila svakodnevnica. Imam veliku ljubav, entuzijazam, u početku je bilo teško, ali nikad nismo razmišljali o odustajanju. Sam se moraš probiti da bih te netko prepoznao, ali evo, uspjeli smo, ne odustajemo i dalje – riječi su Điva Franića.

– Počeo sam 1997., Fiat Ritmo s Nikšom Stahorom. Našao sam deset sponzora da bih kupio prvo auto dok sam za drugo digao kredit 5000 maraka da bih ga otplaćivao deset godina, dodao je Maro te potom stao na končnicu i malo dao televizijskog prostora i Đivu:

Moje prvo auto je kupio otac. Bio je Clio, dobio sam ga 1997., ali nisam imao dozvolu i pauzirao sam do 1999. U prvoj utrci sam ga kao pred vozač – razbio. 

Od svojih početaka skupljaju pehare i priznanja, kako kažu, imaju ih više od tisuću. Maro je čak rekao kako više nema mjesta doma te kad ga policija zaustavi, napišu kaznu – on njima pokloni – pehar!

Detaljnije pogledajte u priloženom videu od 26. minute.