U Dalmaciji još jedan sunčan dan – na obali i otocima će biti većinom vedro, a u unutrašnjosti prolazno uz malo oblaka. Zato tamo postoji i mala mogućnost za kratak pljusak u poslijepodnevnim satima, osobito bliže granici s Bosnom i Hercegovinom. Nakon 11 sati će zapuhati umjeren maestral koji će blago olakšavati vrućinu – u subotu će biti između 31 i 33 Celzijeva stupnja.

More je ugodno toplo ovih dana, temperatura mu je između 25 i 27 stupnjeva, a tako će biti i u subotu.

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano. Samo u nedjelju na sjevernom dijelu uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će, prvo slab do umjeren maestral, zatim u ponedjeljak prolazna bura, pa u utorak jugo. Temperatura, ona najviša, oko 31 Celzijev stupanj, dakle bit će vruće, ali ne onako nesnosno vruće.

U svakom slučaju, od dva dana vikenda, subota će biti bolja za provesti vani, na zraku. Bit će sunčanije i stabilnije, ali i pomalo vruće. I u nedjelju će biti sunca, ali sredinom dana i poslijepodne je velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, ponajprije u kopnenim krajevima gdje može biti i nevremena, izvijestili su s portala Dnevnik.hr