Pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, kiše ima duž Jadrana, u područjima uz Jadran, ali i na sjeverozapadu zemlje. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, stoga Hrvatski autoklub vozače poziva na oprez.

U nastavku srijede treba računati na kišu u većem dijelu unutrašnjosti, osobito kasnije poslijepodne i navečer, kad se oborina očekuje i u Dalmaciji.

Meteoalarm, sustav upozorenja DHMZ-a, upozorava na mogućnost lokalno obilnije oborine diljem unutrašnjosti, ali i na širem riječkom području.

Probleme već stvara i jako jugo, otežava pomorski promet, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije (Porozina-Brestova, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ i Lopar-Valbiska) i katamaranske linije (Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Unije-Susak i Ubli-Korčula-Dubrovnik).

U drugom dijelu dana vjetar će promijeniti smjer na sjeverni. Kako će zahladiti, na planinama može pasti i malo snijega.

Četvrtak još donosi malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana, ali poslijepodne postupni prestanak oborine. Zapuhat će bura, najprije pod Velebitom.

Petak sunčaniji, ali zato vjetrovit duž Jadrana. Treba računati na poteškoće u prometu. U gorju može pasti malo snijega.

Bura će biti snažna i tijekom subote, no od nedjelje mirnije. Vikend će biti stabilan, piše N1