U Hrvatskoj nas danas očekuje promjenjivo vrijeme, na Jadranu sunčano i vjetrovito, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, uz mjestimice više oblaka u Gorskom kotaru i Lici lokalno će biti susnježice i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Krajem dana i osobito u noći vjetar u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 7 na kopnu, a između 9 i 12 °C duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Osobna vozila mogu voziti preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50, DC54 i DC27), a ostale skupine vozila: čvor Sveti Rok-Gračac (DC1)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-čvor Benkovac i obrnuto.

Samo ZA OSOBNA VOZILA otvoreni su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3);
državna cesta Solin-Klis (DC1);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te čvorova Zaton Doli i Prapratno;
državna cesta Karin-Zaton Obrovački-Gračac (DC27);
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
most dr. Franja Tuđmana kod Dubrovnika.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila).

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Usporeno se vozi u zonama radova:

na državnoj cesti DC1 kod Tušilovića te dionici Solin-Klis;
na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja;
na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja;
na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.
Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Štikovica kod Dubrovnika vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima.

U nedjelju će prevladavat sunčano, na Jadranu i vedro, no u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova na udare i olujna sredinom dana oslabjeti, a prema otvorenom moru će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura od -4 do 0, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna između 6 i 9 u unutrašnjosti, duž obale i na otocima od 11 do 15 °C.

Od ponedjeljka je mjestimice moguća magla na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će još u nedjelju u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima. Potom uz obalu slaba bura, a prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, piše N1