Iva Carević Peković, v.d. ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, objavila je priopćenje nakon navoda gradskog vijećnika Mara Kristića (MOST) o dolasku Mihaele Skurić na čelo Zavoda. Ovim priopćenjem Peković je potvrdila imenovanje Skurić, ali i iznijela neke dodatne činjenice. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Nisam imala namjeru oglašavati se vezano za izbor nove ravnateljice Zavoda za obnovu Dubrovnika, međutim ponukana sam neistinama koje je u svojim izjavama za medije izrekao gospodin Maro Kristić.

 

Sasvim je razumljivo i prihvatljivo te legitimno da svatko može preferirati neku osobu iz određenih razloga međutim navoditi moje rezultate mukotrpnog rada u protekle četiri godine kao zasluge druge osobe smatram nemoralnim i neprihvatljivim. Možda gospodin Kristić nije upućen ili su mu možda podastrte krive informacije, ne želim ulaziti u to.

 

Najviše o mom radu mogu svjedočiti članovi Povjerenstva za izradu Plana upravljanja čije sam sastanke samostalno i redovito vodila. Gospođa Skurić, koju gospodin Kristić navodi kao vrlo zaslužnu za izradu Plana upravljanja, od mene nikada nije dobila niti jedan nalog vezan za aktivnosti koje sam navela pa stoga ne vidim kako joj se mogu pripisati zasluge koje on navodi. Gospođa Skurić je bila među nekoliko zaposlenika Zavoda koji su zajedno sa 15 volontera vršili anketu u povijesnoj jezgri, i za to primala plaću od Zavoda. Sigurna sam da će vam gospođa Skurić to i sama potvrditi.

 

Također sam sigurna da  gospodin Kristić ne bi upotrijebio ovaj krivi argument da se barem jednom odazvao na naše višestruke pozive da sudjeluje na radionicama na kojima bi dobio sve relevantne informacije kao što su to činili brojni njegovi kolege.

 

Sve navedeno mogu potvrditi sudionici naših radionica, poglavito 15 volontera koji su obavili popis stanovništva  kao i svi predstavnici Povjerenstva za izradu Plana upravljanja.

 

Sigurna sam da će gospodin Kristić naći mnoštvo drugih argumenata koji idu u prilog predloženoj kandidatkinji te molim da se pri tome ne koriste rezultati moga rada, da se ne iznose neistine i time omalovažava ogroman trud i rad koji sam uložila u protekle četiri godine svog mandata.

 

Po dolasku na mjesto ravnatelja Zavoda za obnovu Dubrovnika nikoga nisam omalovažavala već sam pronašla projekte vrijedne za ovaj Grad na kojima sam predano radila. Sigurna sam da će jednako učiniti i gospođa Skurić u čemu joj želim puno sreće i uspjeha.

 

S poštovanjem,

 

Iva Carević Peković