Iako se razvedrilo na većem dijelu obale, pala je zamjetnija količina oborine, osobito na sjevernom Jadranu gdje je na mjestima bilo i urbanih poplava na koje je i upozorio hidrološki sektor DHMZ-a.

U većini predjela unutrašnjosti jutros je umjereno do pretežno oblačno, ima i kiše u najsjevernijim predjelima i u Gorskom kotaru. U nastavku srijede oborina će biti češća pojava duž Jadrana i u područjima uz Jadran, stoga je i dalje na snazi upozorenje putem sustava Meteoalarm za riječku i gospićku regiju, zbog mogućnosti obilnije oborine. Drugdje će kiša padati još većinom tijekom prijepodneva.

Vozačima se sugerira oprez, jer su kolnici uglavnom mokri i skliski. Uz dominantno južno strujanje, temperature bez veće promjene.

Četvrtak će isto biti većinom kišovit i pljuskovit duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje može lokalno obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Petak donosi novo jače naoblačenje posvuda, tako da će kiše i pljuskova biti diljem zemlje, obilnijih na mjestima, stoga će i dalje biti velika opasnost od pojave bujičnih i urbanih poplava.

Konkretnije stabilizacije nema niti u danima vikenda. Duž Jadrana i u gorju osobito treba računati na mogućnost pljuskova, i to češće u subotu nego u nedjelju, piše N1.HR