I dalje se nastavlja pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće vrijeme. U unutrašnjosti poslijepodne lokalno očekuje se jači razvoj oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše, osobito na sjeverozapadu.

Vjetar na kopnu bit će većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37°C.

Najviše upozorenje Meteoalarma zbog toplinskog vala na snazi je za cijeli Jadran, narančasto upozorenje vrijedi za šire kninsko područje, dok je ostatak Hrvatske pod žutim upozorenjem.

Dalmacija i noćas na +30, jučer u Lici preko 30

I ova noć je u Dalmaciji bila vrlo vruća, od Splita pa prema jugu temperatura je cijele noći bila oko 30 stupnjeva pa i više. U Dubrovniku je u 2 ujutro izmjereno nešto više od 32 stupnja, a u 7 ujutro izmjeren 31.1 stupanj Celzijev.

Jučer je najviša temperatura bila izmjerena u Šibeniku  – 37.6°C, a preko 30 bilo je i u dijelovima Like i Gorskog kotara.

Sutra slično

I sutra se očekuje pretežno sunčano i vruće, uz obalu i vrlo vruće. U unutrašnjosti ponegdje jači razvoj oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 16 do 21, na Jadranu između 24 i 29, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37°C.

I dalje će na snazi biti najviše upozorenje Meteoalarma za Jadran radi toplinskog vala, dok će ostatak Hrvatske biti pod žutim i narančastim upozorenjem.