Danas je 23. dan ruske invazije na Ukrajinu. Nastavljaju se granatiranja ukrajinskih gradova. U Lavovu, gradu na krajnjem zapadu zemlje, od jutra se čulo nekoliko eksplozija, piše

TIJEK DOGAĐAJA
8:43 Nakon raketiranja zgrade u Kijevu poginula jedna osoba

U petak ujutro nakon raketiranja zgrade u okrugu Podilski u Kijevu izbio je požar, priopćili su iz Državne službe za hitne slučajeve Ukrajine na Telegramu.

“Vatra je zahvatila dio od prvog do trećeg kata. Prema preliminarnim informacijama, 12 osoba je spašeno, 98 ih je evakuirano, 4 je ozlijeđenih. Nažalost, jedna osoba je stradala”, navode u izvješću.

8:38 Britanci: Ruske snage napravile minimalno su napredovale ovaj tjedan

Britansko ministarstvo obrane iznijelo je najnovije informacije o ruskoj invaziji u Ukrajini.

“Ruske snage napravile minimalno su napredovale ovaj tjedan”, tvrde Britanci.

“Ukrajinske snage oko Kijeva i Mikolajeva nastavljaju frustrirati ruske pokušaje da opkole te gradove. Harkiv, Černihiv, Sumi i Mariupolj i dalje su opkoljeni i izloženi teškom ruskom granatiranju”, dodaju iz ministarstva.

Pozivajući se na UN, prenose da je broj Ukrajinaca koji su izbjegli zbog invazije prešao 3.2 milijuna. “Taj će broj nastaviti rasti dok se nastavlja ruska invazija.”

8:32 Gradonačelnik: Pogođeno postrojenje za popravak zrakoplova u Lavovu

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovji na svom Telegramu je izvijestio da je nekoliko projektila pogodilo postrojenje za popravak zrakoplova, pri čemu su zgrade uništene.

Stradalih ne bi trebalo biti jer je rad postrojenja bio obustavljen ranije. Spasioci i nadležne komunalne službe rade na mjestu.