Veliki tjedan obilježava natprosječna hladnoća. Ako ste pomislili da nikad nije bilo hladnije u travnju, vjerojatno loše pamtite. Naime, prije samo dvije godine u Splitu je padao snijeg, a čak se kratkotrajno stvorio i tanak snježni pokrivač, piše Dalmacija danas

Snijega ovih dana nije bilo, no hladnoće za dio godine nije nedostajalo. Jučer su najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji bile od 9 do 16°C, no tek noćne i jutarnje temperature zraka otkrivaju pravo stanje stvari. U Zagori mraz nije rijetka pojava, a temperature malo iznad nule bilježile su se i uz obalu i unutrašnjosti otoka.

Kraj tjedna ne donosi veća uzbuđenja kada su u pitanju vremenske prilike. Dobre su vijesti da će vjetar biti slab ili će vladati bezvjetrica, a temperature zraka će od subote blago porasti. Ipak, u subotu i nedjelju će biti nešto više oblaka u odnosu na prethodne dane.

Danas nas očekuje pretežno vedro. U noći će puhati slaba bura, danju tiho ili slab vjetar zapadnih smjerova, navečer tiho. Jutro će biti hladno s minimalnim jutarnjim temperaturama od -2°C ponegdje u Zagori do 8°C na vanjskim otocima. Najviše dnevne temperature od 9 do 16°C.

Subota donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini krajeva će biti suho no u drugom dijelu dana u Zagori srednje Dalmacije, ali i na vanjskim otocima i nad otvorenim morem može biti slabe kiše ili kratkotrajnih pljuskova, a na Dinari i Kamešnici i malo snijega. Vjetar slab promjenjivih smjerova. Jutarnje temperature u manjem porastu, najviše dnevne od 10 do 17°C.

U nedjelju (Uskrs) promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Osobito su u drugom dijelu dana u srednjoj i južnoj Dalmaciji mogući prolazna kiša i pljuskovi. Vjetar slab, navečer slaba bura. Najviše dnevne od 10 do 17°C.