FCW

Našoj redakciji obratila se sugrađanka koja je nedavno rodila u Općoj bolnici Dubrovnik, a za medicinsko osoblje koje je s njom bilo tijekom tog događaja ima samo riječi hvale. Htjela je ostati anonimna, a njenu priču prenosimo u cijelosti.

“Ovako na Medarevu bila sam rodila 01.09.2019. curicu, termin mi je bio 22.09.2019. Htjela bih da pohvalim babice Sanelu i Zdravku koje su me porodile i koje su se trudile da mi olakšaju porod koliko god je bilo u njihovoj moći ja sam rodila na drip jer nisam imala svoje trudove. One su se zaista postavile da sve prođe u najboljem redu samnom i bebom. kad bi bio jak trud one su me hrabrile, bile uz mene davale mi vodu, mazile me govorili mi da ja to mogu i da će bit sve dobro te babice svoj posao obavljaju odlično i druge babice su takve. Ginekologe bih isto pohvalila jer rade svoj posao što najbolje znaju. Htjela bih pohvaliti pedijatrice i sestre s Nenatologije jer one se brinu za bebe koje su ranije rođene i 24 sata su s njima i zaista su oko beba stalno kao da su ih one rodile, malo sam im dosađivala jer kad je moja beba bila tamo ja sam kao majka svako malo se izdajala po danu, po noći po par puta kad bi svi spavali ja bi nosila mojoj curici mlijeko jer sam htjela da ona ima majčino mlijeko kad god joj treba.

Sestre s rađaone, rodilišta i ginekologije su sve nasmiješene iako znaju raditi i po dvije smjene i bez imalo da se odmore trudile su se oko svih rodilja da im bude lakše. Što znači sestre su nam pomogle da se tuširamo, da nam ne bude slabo, da nam kreveti uvijek budu čisti i zategnuti. Pokazivale su rodiljama koje su po prvi puta rodile kako trebaju dojiti, kako trebaju previjat djecu, kako treba držat dijete da podrigne, kako da djeci olakšaju ako ima grćiće, zaista su svi na ginekologiji, rodilištu i rađaoni kao jedna velika obitelj. Da ubacim i spremačice u ovu priču one svako jutro pokupe smeće, očiste pod tj. cijelu sobu i dezinficiraju apsolutno sve,stolove, prozore i ostalo, wc čiste svako malo ali one uđu nasmiješene razvesele trudnice i rodilje i uvijek paze da ništa ne fali u sobi s njihove strane. Te spremačice su zaista jedan veliki plus u bolnici njih bi isto imenovala, a zovu se: Neđe ona je jedna jaka žena pozitivnog stava i duha vesela je i spremna uvijek pomoći kolegicama, Zdravka ona je povučenija osoba, ali jako dobra žena i ona je nasmiješena i razveseli svih oko sebe, Ljubu ne smijem zaboraviti sa pedijatrije ta žena je mala ali dinamitna, ona je isto vesela dobra i radi svoj posao, iako nije lako biti spremačica u bolnici jer jednu spremačicu rastegnu na 4 nekad i 5 odjela, jer fali u bolnici spremačica, kao i medicinskog osoblja, nažalost to je tako. Mliječnu kuhinju ne smijem ih zaboravit spomenuti, a Vesnu posebno one se trude da prave mlijeko za sve bebe koje nemaju majčino mlijeko,prave za pedijatriju, nenatologiju, također su veselo duha i nasmiješene što ja kažem one su kao druga majka za sve bebe koje ne doje. Tako bi htjela spomenut i patronažnu sestru iz Mokošice zove se Frane žena je super sve ti objasni oko bebe što treba i kako, ona je odlična i savjetnica hvala joj puno na tome što sve od sebe daje da bi bebama bilo bolje. Htjela bih se svima njima koje sam navela i one koje nisam navela reći jedno veliko Hvala.”

Komentiraj

FCW