FCW

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije na redovitoj konferenciji za medije izvjestio je kako zasad nema novih potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u našoj županiji, no kako se čekaju rezultati analize još 11 uzoraka.

‘Bez obzira na činjenicu kako novi slučajevi nisu potvrđeni, moramo shvatiti kako je situacija ozbiljna. Ponovno imamo nove slučajeve kršenja samoizolacije. Ti maloumni ljudi su praktički ubojice’, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

‘Ukupno je dosad na analizu poslano 137 uzoraka, 22 je zaraženih, od čega sedmoro hospitaliziranih pacijenata’, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo te zahvalio svim pripadnicima civilne zaštite, svim hitnim službama i posebno zdravstvenim djelatnicima.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić kazao je kako je sedmoro hospitaliziranih pacijenata stabilnog općeg stanja. ‘Oni su u izolaciji i ne očekujemo kako će biti nekih poteškoća. Rezultate preostalih 11 uzoraka očekujemo do kraja dana’, kazao je ravnatelj Bekić.

‘Od 22 zaraženih u našoj županiji devet je muškaraca i 13 žena. Najmlađa zaražena osoba ima 24 godine, a najstarija 73. Najviše zaraženih u našoj županiji je u dobnoj skupini od 51 do 60 godina, njih 13. Deset oboljelih osoba je iz Konavala, devet je s područja Grada Dubrovnika, dvoje je iz Župe Dubrovačke te jedna osoba s otoka Korčule’, kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo naše županije Mato Lakić.

 

Komentiraj

FCW