U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 16 ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 417 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 188 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 55 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 11 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 18. rujna, 21-godišnjaku koji je s osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Blatu.

Vozač je isključen iz prometa, smješten u posebne policijske prostorije do otriježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 14.500,00 kuna izrečena je 19-godišnjem vozaču motocikla dubrovačkih registarskih oznaka koji je u popodnevnim satima 18. rujna, na Pilama u Dubrovniku izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom kada je utvrđeno da upravlja neregistriranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje tom kategorijom vozila.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima A2 kategorije.