Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu kako u protekla 24 sata imamo 6.136 novozaraženih koronavirusom ustvrdivši da, dok epidemija i dalje bukti, postoje ljudi koji na bolesti i smrti sugrađana žele graditi političku karijeru i skupljati jeftine političke poene.

“U Hrvatskoj je 6.136 novozaraženih u posljednja 24 sata. Postotak pozitivnih na koronavirus je oko 40 posto. To pokazuje da epidemija i dalje bukti, da se virus širi i da nismo dovoljno kao društvo oprezni, da se ne pridržavamo epidemioloških mjera te da nismo postigli onu stopu cijepljenosti koja bi na neki način suzbijala širenje virusa”, kazao je Beroš u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”.

Dodao je da će se današnji broj novozaraženih u sljedeća dva do tri tjedna razbolijevati te završiti u
bolnici.

“Za očekivati je da će broj preminulih u Hrvatskoj biti još veći”, ustvrdio je pozivajući na cijepljenje.

Rekao je i kako “upotreba Covid potvrda nije ograničavanje slobode već suprotno – ona povećava slobodu”.

“Alternativa je samo tvrdi lockdown”, ustvrdio je Beroš.

Na pitanje o mogućem pooštravanju mjera ministar zdravstva je rekao kako Stožer svakodnevno analizira epidemiološku situaciju. “Kad procijenimo da je potrebno uvesti nove mjere one će biti uvedene”, ustvrdio je Beroš.

Prošlu srijedu bilo je 6.670 novozaraženih, što znači da ih je danas 534 manje.

Podsjetimo, jučer je zabilježeno 4.926 novih slučajeva zaraze virusom. Među njima je 2.591 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 317 pacijenata, prenosi Jutarnji list.