“Kako smo se zabavljali” naziv je nedavno otvorene izložbe u Muzeju crvene povijesti koja prikazuje noćni život i zabavu Dubrovnika 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja, a suosnivačica muzeja Kristina Mirošević pojasnila nam je kako je nastala ideja za ovom tematikom.

– Začetak ideje se dogodio tijekom jedne radio emisije, a glavni krivac je Nano Vlašić. On se prisjetio koje su pjesme puštali u Bakusa, pa je spomenuo kako ima neke slike i tako nam je sinulo da bi to bila super izložba. Nešto građe smo imali, ostalo smo pribavili iz Dubrovačkih muzeja, a ostalo iz privatnih zbirki. – istaknula je Kristina.

Muzej crvene povijesti nisu od starta svi sugrađani dobro prihvatili, već su ga promatrali kroz prizmu politike i ideologije.

– Odlika zdravog društva je da se priča o vlastitoj povijesti. Nikad ne izađe na dobro ako se stvari guraju pod tepih. Na našim početcima, kad smo tek otvorili muzej, bilo je dosta skeptičnih ljudi. Mi smo svakodnevno radili na približavanju cijele priče zainteresiranima i u pravilu se svi uvjere da smo nepristrani. – rekla je Mirošević.

Razgovor pogledajte u videu.