Na konferenciji za medije povodom zatvaranja jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek govoreći o Igrama naglasila je kako je ovo izdanje pokazalo točno onaj smjer koji je Ministarstvo željelo ostvariti dajući mandat intendantici Dori Ruždjak Podolski, održavajući tako bogat kulturni kapital koji Igre nose s potrebom da se osmisli europski relevantan i suvremen kulturni festival koji će publici ponuditi najbolje od hrvatske i svjetske umjetnosti.

Istaknuvši kako su Dubrovačke ljetne igre produkcijski najkompleksniji festival u Hrvatskoj, ministrica je čestitala vodstvu na sjajnim obljetničkim Igrama te zaželjela uspjeh u pripremi sljedećih, a tim povodom najavila je i promjenu trajanja mandata intendanta s dvije na četiri godine.

– Nakon puno razmišljanja i prve sezone ovo je izdanje pokazalo smjer kad smo intendantici dali mandat s potrebom da se osmisli suvremeni europski festival. U promišljanju načina upravljanja festivalom, neprimjereno je da je mandat intendanta dvije godine. Odlučili smo u dogovoru s Gradom da produljimo mandat intendanta na četiri godine. Gospođi Ruždjak 31. kolovoza istječe mandat i onda ćemo ići s imenovanjem na četiri godine. To će biti dodatni poticaj Upravi festivala i Gradu. – rekla je ministrica Obuljen Koržinek.