Odlukom Vijeća Nagrade Orlando Grand prix za osobit i naročit umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj festivalskoj godini ili više festivalskih sezona dodijeljen je Milki Podrug Kokotović, zasigurno najvećoj dubrovačkoj dramskoj umjetnici, istodobno živućoj legendi, klasično verziranoj kako u ulogama dramskih heroina, tako i u širokom rasponu komediografskih postignuća.

„Gotovo da nema posjetitelja festivala koji ne poznaje njezine kreacije na Dubrovačkim ljetnim igrama, poput Emilije, Dobre, Kraljice Ane, Jele, Livije Ancile – Klare Anite, Vovotkinje od Yorka, Gospođe Mare, Dobre, Laure, Gertrude, Dadilje, Jokaste, Claire Zachanassian, Mare Beneše. Ako je suvremeni dubrovački kazališni izričaj poznat u cijeloj regiji, onda je to svakako zasluga Milke Podrug Kokotović. Kolika je njena važnost za Igre, svjedoči sveprisutnost ove umjetnice u svakodnevici kako u raspravama o teatru i njegovom značenju, tako i u kolektivnom sjećanju svih sudionika Dubrovačkih ljetnih igara. Odgojivši niz kazališnih umjetnika, te podučivši ih radnoj i profesionalnoj etici, Milka Podrug Kokotović uvijek je bila primjerom za brojne generacije umjetnika koji i danas stvaraju hrvatski teatar“, navedeno je u obrazloženju.

Grand prix Orlando umjetnici je uručila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a prikazan je i kratak video kao podsjetnik na neke od uloga koje je Milka Podrug Kokotović maestralno utjelovila tijekom svojih šezdeset godina na Igrama. U videu pogledajte cijeli govor Milke Podrug Kokotović.