Nastavljajući svoje programske aktivnosti Hrvatsko kulturno društvo Napredak-Dubrovnik organizira predstavljanje monografije Župa Hrasno, a povodom 260. obljetnice postojanja te župe. Hrasno je jedino marijansko svetište u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji kamo se svake godine u svibnju hodočasti Kraljici Mira.
Monografija će dubrovačkoj javnosti biti predstavljena u četvrtak, 19. listopada, u 18 sati, u Studentskom domu u Dubrovniku, a predstavit će je urednik, izv. prof. dr. sc. Milenko Krešić, župnik i upravitelj Svetišta don Vinko Raguž, prof. Milan Perić, prof. Boris Njavro te izv. prof. dr. sc. Marinko Marić.
Monografija se sastoji od dvadesetak radova koji opisuju i svjedoče povijesni hod ove župe od njenog osnutka do danas. Na oko 700 stranica kroz riječi i slike prikazano je sve ono što je važno za prošlost i sadašnjost ove župe, starijima za sjećanje, a mladima za poticaj da ne zaborave tko su, što su i odakle su njihovi korijeni. Svi oni koji su na bilo koji način vezani za ovu župu u monografiji će pronaći dio sebe i svoje prošlosti.