Ovotjedni gost Kulturnog razgovora s Žarkom Dragojevićem bio je mladi pjesnik Antun Pendo! Maturant Biskupijske klasične gimnazije  Ruđera Boškovića otkrio je za program Dubrovačke Televizije kako spaja školovanje, pjesništvo i niz drugih interesa koji ga zaokupljaju.

O poticajima koje je dobio od strane okoline i profesora u ranoj dobi za svoje autorske pjesme Pendo kaže: “Mislim da je to jako važno, ako ne i najvažnije. Možemo raditi stvari sami za sebe, ali uvijek se osjećamo dobro kada nas netko pohvali, ili kad kaže da može još bolje, da nam konstruktivnu kritiku. Iako se na početku to može činiti da nije za nešto dobro, zapravo jest.”

O gramatici i jezokoslovlju koje ga nadasve zanima, ovaj nadareni mladić je rekao: “Kada je riječ o javnome diskursu, medijima i tome slično, ja uvijek u glavi lektoriram druge i to mi je jako zabavno. To je jedna jezična igra kada tuđe rečenice pokušavam preoblikovati i učinit ljepšima, gramatički točnijima. Bilo to stilski, morfološki ili tvorbeno.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao mladi pjesnik Antun Pendo možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.